Spelt cakemix
Beschrijving
Met Spelt cakemix bak je thuis een lekkere verse speltcake. Speltcake is een traditionele cake, alleen dan op basis van speltbloem in plaats van tarwebloem.
Bereidingswijze:
400 gram Spelt cakemix
170 gram zachte (room)boter
180 gram ei (± 4 eieren, maat S)
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Conventionele oven voorverwarmen op ± 160°C. Boter met mixer zacht en romig kloppen. Voeg eerst de eieren toe en dan de mix voor Spelt cake. Klop het geheel in ± 5 minuten tot een mooi beslag. Doe het beslag voor de Speltcake in een ingevette cakevorm (±25 cm). Bak de Spelt cake gedurende 60-65 minuten op ± 160˚C.
Ingrediënten: suiker, speltbloem(34%), tarwebloem, rijsmiddel: E450;E500, EMULGATOR:E477;E472b, magere MELKpoeder, glucosestroop (TARWE), ZETMEEL (AARDAPPEL), verdikkingsmiddel:E415, natuurlijke aroma (vanille), enzym (TARWE)
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1589kJ/378kcal, vetten 1,5gr, waarvan verzadigde vetten 1,1gr, koolhydraten 84gr, waarvan suikers 51,4gr, eiwitten 5,7gr, zout 0,9gr.
Inhoud: 400 gram.