Cranberrybrood
Beschrijving
Met het meel voor Cranberrybrood kun je een fris en zoet brood bakken met stukjes cranberrie.
Bakken in de broodbakmachine: 10 gram droge gist, 500 gram Cranberry broodmeel, 220-260 gram koud water, basisprogramma.
Bakken in conventionele oven: 10 gram droge gist, 500 gram Cranberry broodmeel, 220-260 gram koud water. Meng het gist met het broodmeel. Meet temperatuur omgeving en ingrediënten. Maak de som: 66 – temperatuur omgeving en ingrediënten = temperatuur toe te voegen water. Kneed het broodmeel en water tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C. Gladde bol maken, ±25 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek laten rijzen. Bakblik invetten met olie of boter.
Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek. Losjes opbollen en 25 minuten op kamertemperatuur onder een vochtige doek laten rijzen. Deeg uitrollen, vouw rechterkant tot over het midden, daarna de linkerkant. Uitrollen tot de breedte van bakblik. Deeg oprollen vanaf de bovenkant, leg deeg met naad naar beneden in bakblik. Afdekken met een vochtige doek, 60 minuten laten rijzen op kamertemperatuur. Conventionele oven voorverwarmen op ± 230°C. Afbakken in circa 25 min.
Ingrediënten: TARWEbloem, suiker, cranberry(16%), plantaardige olie (zonnebloem), suikerstroop, karamel(kleurstof), TARWEgluten, gejodeerd zout, antiklontermiddel:E535, enzymen(TARWE), natuurlijk kleurstof E150a
Voedingswaarde per 100 gram: energie: 1415kJ/333kcal, vetten: 1g, waarvan verzadigde vetten: 0,1g, koolhydraten: 66,9g, waarvan suikers: 19,4g, vezels: 3g, eiwitten: 14g, zout:1g.
Inhoud: 1000 gram.