Bananen broodmeel 450gram
Beschrijving
Met Bananen broodmeel kun je thuis een lekker en voedzaam bananenbrood bakken. Bananenbrood is een kruising tussen brood en cake. Je kunt het eten als ontbijt of als tussendoortje. Door het hoge gehalte aan echte bananen en suikers is het een ideale energiebron. Rijpe bananen bevatten veel vruchten- en druivensuikers, kalium en vitamines. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat lichaam en geest scherp blijven. Bananen zijn dus goed voor iedereen die fysieke of geestelijke inspanning moeten leveren, dus ook voor sporters. Bananenbrood mix is niet geschikt voor de broodbakmachine.
Bereiding:
450 gram Bananen broodmeel
200 gram (over)rijpe bananen
50 gram plantaardige olie
165 gram water
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Conventionele oven voorverwarmen op ± 160˚C. Prak 200 gram (over)rijpe bananen. Meng alle ingrediënten met de mixer 1 minuut op de laagste stand tot een gladde massa. Vul een ingevet cakeblik met het beslag voor Bananenbrood. Bak het Bananenbrood in een voorverwarmde oven op ± 160˚C. in 70-80 minuten.
Tip 1: Snijdt het bananenbrood in plakjes en rooster ze even in de broodrooster. Eet de plakjes warm met een beetje roomboter of jam.
Tip 2: Voeg 55 gram bakvaste chocoladedruppels, cranberries, bosbessen of walnoten aan het recept toe.
Ingrediënten: TARWEbloem, suiker, MELKpoeder, rijsmiddel:E500;E450, scharrel EIgeel(gedroogd),scharrel EIwit(gedroogd), emulgator:E471, aroma, enzym(TARWE).
Voedingswaarde per 100 gram: energie: 1582kJ/378kcal, vetten: 4,4g, waarvan verzadigde vetten: 2,2g, koolhydraten: 72,9g, waarvan suikers: 34,9g, eiwitten: 10,3g, zout: 1,5g
Inhoud: 450 gram.